De presentatie het boek
De Ridderbuurt; van voor- tot achterend

Op zondag 2 december 2007 presenteerde het bestuur van Stichting Erfgoed De ridderbuurt in het gebouw van de Historische Vereniging vol trots het boek "De Ridderbuurt; van voor- tot achterend".

Van alle uitgenodigde sponsors, donateurs en geinterviewden waren bijna zeventig man aanwezig tijdens deze feestelijke middag. Er waren zelfs gasten uit Belgie en Canada. Ter verhoging van de feestvreugde kregen we ook nog bezoek van Sinterklaas en een compleet pietenorkest, heel toepasselijk en gezellig.

Na een korte speech waarin iedereen die een aandeel aan het boek geleverd heeft bedankt werd en waarin Adrie den Hertog, als vertegenwoordiger van het bestuur de tot standkoming van het boek toelichte, werd het eerste exemplaar overhandigd aan Hennie Wassenaar, die het langst van allemaal (ruim 78 jaar) in de Ridderbuurt woont. Het tweede exemplaar was voor Arjan van 't Riet, Streekarchivaris van het Streekarchief Midden holland, die een belangrijk aandeel heeft gehad in de uiteindelijke realisering van het boek. Bertus van Deuren sprak een dankwoord uit aan de bestuursleden voor al het werk dat zij verzet hebben om dit boek samen te stellen.

En natuurlijk was deze middag ook weer een reunie van oude en nieuwe buurtbewoners. Met een hapje (kaas van Verkleij) en een drankje bleef het nog lang gezellig. Voor alle donateurs en sponsors lag een gratis exemplaar van het boek De Ridderbuurt; van voor tot achterend klaar.

Laatste nieuws

Stichting Erfgoed de Ridderbuurt is opgeheven.


boek De ridderbuurt van voor- tot Achterend

Inmiddels zijn er al 668 foto's op de website geplaatst.
De laatsten door
Fam. Wassenaar RB.17, Fam Zweekhorst
RB 18
en Fam van Deuren RB 9 en Familie Verkley RB 57 en Fam Hoogeboom RB 83 Zie foto-album


Hoeveel bezoekers trekt de website

Zin In Webdesign
<a href="sitemap.htm">Naar de overige pagina's van de website van de Ridderbuurt</a> Deze website is gemaakt t.g.v. de reunie van alle (oud)-bewoners van de Ridderbuurt in Alphen aan den Rijn. Hierin is tevens een deel van de sociale geschieidneis van de buurt vastgelegd in foto's en verhalen. Ridderbuurt, alphen aan den rijn, oudshoorn, draaibrug, voorend, achterend, den hertog, de wit, wassenaar, van beusekom, van der louw, slagter, dekker, van leeuwen